BNE ATBeetje Vals Plat 2021

7 oktober 2021
ATBeetje Vals Plat 
 
Zondag 26 september vond de 22e ATBeetje plaats. Onder perfecte omstandigheden (zonnig, droog en een heerlijke temperatuur) namen 366 deelnemers mee aan onze “eigen” tocht. Na een “geannuleerd” jaar door Corona en een compleet verregende versie in 2019 werd het wel weer tijd voor een positievere versie. Het leuke was ook dat onze nieuwe jeugdafdeling ruim vertegenwoordigd was. Voor hen was er een heuse medaille.

Ondanks wat schoonheidsfoutjes konden we, getuige de vele positieve reacties op Facebook en de NTFU site, toch erg tevreden zijn over de organisatie als geheel. Met name de route zelf en de algehele sfeer en verzorging werden geroemd.

Inmiddels is de evaluatie geweest en hebben we weer wat huiswerk voor volgend jaar. Concurrentie hadden we van Gieten (60 km als enige afstand). Daar waren weliswaar veel meer deelnemers, maar onze doelgroepen overlappen elkaar weinig. Daar waar zij zich (vooral) richten op de wedstrijdrijders richten wij ons vooral op de recreanten, die wij een onbezorgde en vooral goed verzorgde rit willen geven. In het Dorpshuis in Exloo had Roelf zijn zaken goed geregeld. De muziek was goed, de hamburgerstand buiten was met dit weer een uitkomst, evenals de statafels en zitjes. Menig deelnemer nam zowel vooraf als na de rit even de moeite om te blijven hangen en te genieten van de heerlijke sfeer.

En doordat het (nagenoeg) droog bleef was het ook niet nodig om de fietsen af te spuiten. Door de geplaatste hekken her en der konden de deelnemers daar hun fietsen parkeren. Tevens konden wij daar de  spandoeken van de sponsors aan ophangen.

Graag willen we ook onze hoofdsponsors bedanken, REVOORT, EGBERTS, KOOPS, SCHUTRUPS en HULSHOF. Daarnaast willen we ook zeker onze dagsponsors bedanken, AALBERS Installatie Nieuw Buinen, SPAR PATER Supermarkt Exloo, MARCEL VAN DAM Makelaardij Exloo, GEERTS Warenhuis Exloo en PRO MOTION Exloo.

Ritske Boerman
Voorzitter.
 

Terug naar het nieuws overzicht