BNE ATBeetje Vals Plat 2022

11 oktober 2022
ATBeetje Vals Plat 
Zondag 25 september vond de 23e ATBeetje plaats. Onder wederom goede omstandigheden (zonnig, vrijwel droog en een heerlijke temperatuur) namen ongeveer 345 deelnemers mee aan onze “eigen” tocht. Iets minder dan in 2021. Dat onze jeugdmountainbikers progressie boeken bleek wel uit het feit dat sommigen nu meededen aan de 30-km afstand. Als interessante wijziging moesten de deelnemers als laatste “ronde” het recent (door BNE zelf) aangelegde technische parcours bij de “Beweegtuin” voltooien. 

Weken van intensieve voorbereiding door een vaste groep hardwerkende vrijwilligers zorgde voor een mooi resultaat, een inspannende maar zorgeloze mountainbiketocht door een prachtig natuurlandschap. Op vrijdag werden de routes uitgezet, op zaterdag werden de voorbereidingen (spandoeken, inrichting Dorpshuis, lunchpakketten vrijwilligers, inrichting verversingspost) getroffen en op zondagmorgen werd nog 1x de route gecontroleerd. Heel jammer dat er dan een aantal mensen zijn die menen lintjes van de route weg te moeten halen/verplaatsen, ondanks dat er gewoon een vergunning is afgegeven voor deze tocht. Het heeft de pret niet mogen drukken. Het is alleen wel jammer voor degenen die daardoor hun fietsplezier voor een deel is ontnomen. Na de tocht werd er in sneltreinvaart ook weer opgeruimd. Hopelijk kunnen we volgend jaar weer wat meer vrijwilligers begroeten. Vele handen maken nog altijd licht werk.

Op de dag zelf bleef het (nagenoeg) droog en was het ook amper nodig om de fietsen af te spuiten. Door de geplaatste hekken her en der konden de deelnemers daar hun fietsen parkeren. Tevens konden wij daar de  spandoeken van de sponsors aan ophangen. Buiten stonden er biertafels en statafels voor een gezellige nazit. Voor de liefhebbers werden er buiten hamburgers gebakken en binnen was de bediening onder het genot van het WK wielrennen op tv ook weer prima geregeld. Een boog van sponsor Reevoort bij de inschrijving en een boog van sponsor Schutrups bij de Start waren van afstand goed zichtbaar.  
Ook deze versie kon weer als geslaagd beschouwd worden. Er was meer promotie op de sociale media alsook in de krant(en). Het enthousiasme van de deelnemers was wederom hartverwarmend. Iedereen ging weer tevreden huiswaarts.

Inmiddels is de evaluatie geweest en hebben we de punten hiervan alweer verwerkt in ons draaiboek voor volgend jaar.
Graag willen we onze hoofdsponsors bedanken, REVOORT, EGBERTS, KOOPS, SCHUTRUPS en HULSHOF. Daarnaast willen we ook zeker onze dagsponsors bedanken, ELEMENTEN MONDZORG Borger, SPAR PATER Supermarkt Exloo, MARCEL VAN DAM Makelaardij Exloo, en HUIS MAKELAARDIJ Exloo.

Ritske Boerman
Voorzitter BNE.
 

Terug naar het nieuws overzicht