Mergel heuvellandtocht

24 september 2018
2- daagse Mergel heuvellandtocht
 
Op vrijdag 14 september om 13 uur stond de ploeg van BNE klaar op de carpoolplaats in Exloo om af te reizen naar het plaatsje Groot Welsden, een gehucht in Zuid Limburg. Deze toppers namen deel aan de 2-daagse wielertoertocht Mergel-heuvelland.
Omstreeks 17 uur kwamen we aan bij B&B Welsden 13 te Groot Welsden. Na de installatie in de kamers en de koffie, vertrokken we om 19 uur voor het diner bij Eetcafé Op t’ Indsje in Cadier en Keer. De volgende ochtend om 7 uur een heerlijk ontbijt en was iedereen klaar voor vertrek om 8 uur voor de tocht van 160 km. Het weer was redelijk dus daar kon het niet aan liggen. Het was een prachtige route met mooie beklimmingen, een paar kuitenbijters en een verzorgingspunt op het drielandenpunt te Vaals. Na 170 km waren we omstreeks 17 uur weer terug bij Welsen 13.
Na het douchen een welverdiend Limburgs biertje en om 19 uur diner bij het Wokparadijs in Margraten. Hier werd flink gebunkerd, iedereen had natuurlijk berehonger na een zo lange tocht met meer dan 2500 hoogte meters! Terug in Welsen 13 nog een afzakkertje en een goede nachtrust voor de 90 km van zondag.
Het weer werd steeds mooier en zaten we om 7 uur weer aan een heerlijk en uitgebreid ontbijt. Om 8 uur waren de banden weer opgepompt en konden we vertrekken voor rit nummer 2. Met nog een beetje de vermoeidheid van de eerste dag in de benen ging het gelijk weer omhoog. Ook deze dag hadden weer een prachtige route met mooie beklimmingen met stijgingspercentages van af en toe boven de 15%! Tijdens de koffie een grote punt vlaai om weer op krachten te komen en zo kwamen we omstreeks 12.30 uur weer aan bij Welsden 13.
Helaas hebben we niet de hele route kunnen rijden, daar we op tijd weer terug moesten zijn in onze B&B i.v.m. de schoonmaak van de kamers. Na een verfrissende douche nog even gezamenlijk een kop koffie met natuurlijk weer een heerlijke Limburgse vlaai. Omstreeks 13 uur gingen we weer richting Exloo met een voldaan gevoel. Het was een prachtig weekend met heerlijk weer en veel fietskilometers en zeker voor herhaling vatbaar. We hebben genoten!

Terug naar het nieuws overzicht