Ga naar de inhoud

Even voorstellen

Biking Neighbours Exloo is een actieve fietsclub voor mountainbikers en racefietsers.  Trainingen zijn het hele jaar door elke zondag om 09.00 uur vanaf het dorpshuis in Exloo. Er wordt meestal een ronde gefietst tussen de 80 en 100 km. Halverwege stoppen we altijd voor een welverdiend bakje koffie met gebak.

 

Vanaf 1 april wordt er wekelijks getraind op dinsdag- en donderdagavond vanaf 18.30 uur. Zodra het langer licht blijft starten we om 19.00 uur vanaf het dorpshuis in Exloo.

 

Ook is er een groep die start op de woensdagochtend.

 

Ook beheren wij de vaste ATB route rondom Exloo. Kenmerkend van de rode NTFU volgbordjes. De ATB route Exloo voert u door de staatsbossen gelegen tussen Exloo en Borger. Mooie singletracks
worden afgewisseld door brede paden, vergezichten over de heidevelden, gletscherkuilen en niet te vergeten de glooiingen van de Hondsrug.

 

Het stukje crossbaan bij Ees geniet van een zekere faam bij de vaste gebruikers, men kan hier een aantal rondjes rijden. Heuveltjes en strak sturen is hier het motto.

 

Na de 7 heuveltjes beginnen we aan de “beklimming” van de Hondsrug in de richting van het zandgat, hier beginnen we voorzichtig maar na de 2e klim gaat het stijl naar beneden voor de finale klim. Vergeet vooral niet van het adembenemende uitzicht te genieten. De singletrack die volgt zal je ook niet in de koude kleren gaan zitten, ga zorgvuldig met je krachten om.

Gasttraining MTB Jeugd

Gasttraining Tijmen Eising & Stan Wijkel! Afgelopen zaterdag was de jeugdafdeling voorzien van een training gegeven door twee ervaren gasttrainers Lees verder

Foto’s van onze leden

Links naar andere pagina’s of websites


Neem contact met ons op